Archiv měsíce

26. neděle v mezidobí

26. neděle v mezidobí

Ohlášky této neděle jsou k dispozici zde.

V úterý slavnost svatého Václava v 15:00 bude požehnán obnovený kříž na křižovatce ulic K Vrtilce a Na Konečné v Praze-Písnici, více na plakátku zde. V úterý bude mše svatá v obvyklých 18:00 v kostele sv. Jakuba v Kunraticích, po ní bude tichá adorace a příležitostí ke svátosti smíření do 20:00.

Upozorňujeme, že mše svatá ve Staré Boleslavi na náměstí letos nebude, budou mše svaté v kostelích dle rozpisu na webu nebo plakátcích Národní svatováclavské pouti zde.

25. neděle v mezidobí

25. neděle v mezidobí

Ohlášky této neděle jsou k dispozici zde.

Tento čtvrtek 23. 9. v 17:00 v Nazaretě bude první setkání v rámci nového cyklu úvodu do křesťanství, spojeného s přípravou ke křtu dospělých. Pokud byste se někdo chtěli připravovat ke křtu,  prohloubit svou křesťanskou víru nebo o víře a křtu třeba jen nezávazně přemýšlíte, teď je ten pravý čas se přihlásit. Srdečně zveme. Nebude-li domluveno jinak, setkání budou ve čtvrtky v 17:00 v Nazaretě a povede je otec Vojtěch.

Upozorňujeme na fotografie z bohoslužeb, které se uskutečnily minulý týden, např. na webu Člověk a víra.

Přejeme všem krásnou a požehnanou neděli!

Víkendovka 15.-17. 10. pro starší

Víkendovka 15.-17. 10. pro starší

První víkendovka v tomto školním roce pro starší, tedy lidi ve věku 15-19 let, je již na obzoru!

Jako obvykle se uskuteční v Nazaretě, Kostelní nám. 16, 148 00 Praha 4 – Kunratice. Začneme mší svatou v pátek 15. 10. v 18:00, přijeďte tedy mezi 17:30 a 18:00, abyste si stihli dát své věci do Nazareta a nemuseli je opatrovat během mše v kostele. Můžete se těšit na skvělý duchovní program a modlitby, supr lidi, spoustu her a zážitků, jídla a mnoho dalšího …  S sebou: spacák, Bibli, přezůvky, 400 Kč (z toho 250 Kč na účastnický příspěvek a 150 Kč na společné jídlo), případně buchtu.

Plakátek je k dispozici zde, přihlásit se můžete zde.

Sledovat můžete aktuálně na facebooku nebo instagramu, vše je i na webu adcm.

24. neděle v mezidobí

24. neděle v mezidobí

Ohlášky této neděle jsou k dispozici zde.

V sobotu srdečně zveme na Tetín, kde se uskuteční národní svatoludmilská pouť. Podrobnější program najdete na webu www.cirkev.cz. Kyvadlová doprava z Berouna bude zajištěna, hlavní mše svatá bude pod širým nebem za obcí v 11:00. Počítejte s dostatečnou časovou rezervou, v obci nebude možné parkovat.

Od pondělí začíná v naší farnosti výuka náboženství. Rozvrh náboženství pro školní rok 2021/2022 a přihlášky jsou k dispozici zde nebo vytištěné v kostele. Všechny děti ještě jednou srdečně zveme.

Víkendovka 24.-26. 9. pro mladší

Víkendovka 24.-26. 9. pro mladší

Po koronavirové přestávce je na obzoru, dá-li Bůh, další víkendovka! Pro všechny, kterým je 11-15 let.

Srdečně zveme na víkendovku v Nazaretě, Kostelní nám. 16, 148 00 Praha 4 – Kunratice. Začneme mší svatou v pátek 24. 9. v 18:00, doporučený příjezd je mezi 17:30 a 18:00, aby bylo možné odložit si věci do Nazareta přede mší svatou. Víkendovku připravuje skvělý tým mladých lidí.

S sebou: spacák, Bibli, přezůvky, 400 Kč (z toho 250 Kč na účastnický příspěvek a 150 Kč na společné jídlo), prohlášení o bezinfekčnosti a případně buchtu. Plakátek si můžete prohlédnout zde, přihlásit se můžete zde.

23. neděle v mezidobí

23. neděle v mezidobí

Ohlášky této neděle jsou k dispozici zde.

Dnes v neděli při mších svatých si budeme vyprošovat dary Ducha svatého do nového školního a akademického roku a v závěru mše sv. budou moci žáci a učitelé přijmout zvláštní požehnání. Odpoledne od 15:00 bude v Nazaretě farní setkání, při kterém bude příležitost se přivítat s bohoslovcem Štěpánem Sirovátkou, který bude jeden rok přítomný v naší farnosti. Srdečně zveme, pokud chcete, můžete přinést něco drobného k snědku. Již nyní děkujeme všem, kteří se zhostili přípravy a kteří pomohou s úklidem.

V sobotu je možné se zúčastnit setkání v rámci projektu Zažít město jinak, které se koná ve spolupráci se spolkem Kunratice žijou, z.s. Akce se uskuteční na Kostelním nám. a na farní zahradě od 14:00 do 22:00. V rámci programu bude i koncert kapely Jakoband v 16:00, prohlídka kostela a ukázka aktivity z programů centra mládeže.

Příští neděli v 11:00 bude poutní mše sv. u kaple ve Zdiměřicích, která je zasvěcena Jménu Panny Marie. Mše svatá v Hrnčířích ten den nebude.