Archiv měsíce

Farní zprávy prosinec 2021

Farní zprávy prosinec 2021

Farní zprávy na měsíc prosinec jsou k dispozici zde, můžete si také stáhnout přehled adventních a vánočních bohoslužeb zde, vše samozřejmě dá-li Bůh.

S ohledem k epidemické situaci se může harmonogram změnit. Zvlášť v případě zavedení dalších opatření si prosíme ověřte, zda se daný program koná.

1. neděle adventní

1. neděle adventní

Ohlášky této neděle jsou k dispozici zde. Můžete si přečíst také pastýřský list zde.

Pořad bohoslužeb v tomto týdnu bude adventní: srdečně zveme na rorátní mše sv. při svíčkách, které budou v Kunraticích v úterý a ve středy v 6:30 a v soboty v 7:00; v Hrnčířích ve čtvrtky v 6:00. V pondělí, ve čtvrtky a v pátky budou obvyklé večerní mše svaté v 18:00.

Přejeme všem pokojné a klidné prožití adventu!

 

Slavnost Ježíše Krista Krále

Slavnost Ježíše Krista Krále

Ohlášky této neděle si můžete přečíst zde.

Ve středu je tzv. Červená středa (#RedWednesday). Tato iniciativa se letos v České republice uskuteční již počtvrté a jejím smyslem je veřejně si připomenout všechny, kdo jsou pronásledováni pro své náboženské přesvědčení. Znakem je rozsvícené červené světlo, které symbolizuje krev trpících pro víru. Lidé v tento den také zapalují svíčky nebo nasvěcují významné budovy červeným světlem (kostely, sloupy, sochy aj.). Více na webu www.cirkev.cz. Pamatujme na pronásledované v modlitbě.

33. neděle v mezidobí

33. neděle v mezidobí

Ohlášky této neděle si můžete stáhnout zde.

Příští neděli bude v naší farnosti první svaté přijímání dětí, provázejme prosíme děti a jejich rodiny a blízké v modlitbě. První svaté přijímání bude při mši svaté v 10:00 v Kunraticích, mše svatá bude také přenášena v přímém přenosu, odkaz bude na webu farnosti.

Rádi bychom upozornili na Týden modliteb za mládež, více informaci je k dispozici zde. A pochopitelně srdečně zveme všechny mladé lidi na SDM, diecézní setkání mládeže, které se uskuteční v sobotu 20. 11. od 9:30 v Salesiánském středisku mládeže v Praze-Kobylisích. Plakátek je k dispozici zde.

Předem avizujeme, že letos nebude hubertská mše svatá, která měla být 27. 11. 

32. neděle v mezidobí

32. neděle v mezidobí

Ohlášky této neděle jsou k dispozici zde.

Nejen mladé lidi chceme varovat před působení sekty Sinčchondžhi (Shincheonji), která opět intenzivně působí v Praze. Tato sekta v minulých letech cílila především na mladé křesťany v pražských ulicích, později se přizpůsobila přesunu do online prostředí. Záminkou ke kontaktu bývá nejčastěji prosba o vyplnění dotazníku s křesťanskou tematikou nebo pozvání do online společenství, jako je jmenovitě například InSpirit_cz či údajné ekumenické společenství LEM-ON. Sekta láká také na studium Bible a na biblické hodiny; ty zprvu působí jako klasické biblické studium, po nějaké době však začne lektor/ka rafinovaně předávat učení Sinčchondžhi o „otevřeném slovu“ Nového zákona a Zjevení, které se podle této skupiny již naplnilo, a proto je možné, aby se šířilo díky údajnému zaslíbenému pastorovi, což je vůdce Lee Man-Hee. Buďte obezřetní a nenechte se vytrhnout ze společenství katolické církve.

Víkendovka 3.-5. 12. pro starší

Víkendovka 3.-5. 12. pro starší

S nadějí, že bude, srdečně zveme na další víkendovku pro mladé ve věku 15-19 let.

Přihlásit se můžete zde, plakátek si můžete stáhnout zde.

Jako obvykle se víkendovka uskuteční v Nazaretě, Kostelní nám. 16, 148 00 Praha 4 – Kunratice. Začneme mší svatou v pátek 3. 12. v 18:00, přijeďte tedy mezi 17:30 a 18:00, abyste si stihli dát své věci do Nazareta a nemuseli je opatrovat během mše v kostele. Můžete se těšit na skvělý duchovní program a modlitby, supr lidi, spoustu her a zážitků, jídla a mnoho dalšího …

S sebou: spacák, Bibli, přezůvky, 400 Kč (z toho 250 Kč na účastnický příspěvek a 150 Kč na společné jídlo), případně buchtu, bezinfekčnost a OTN (ukončené očkování nebo platný test nebo potvrzení o prodělání covidu).

Aktuálně můžete také sledovat na facebooku nebo instagramu.