Archiv měsíce

4. neděle v mezidobí

Ohlášky této neděle jsou k dispozici zde.

Ve čtvrtek 2. února je svátek Uvedení Páně do chrámu, mše svatá s žehnáním svíček „hromniček“ bude v obvyklých 18:00 v Kunraticích. Svíčky hromničky budou k dispozici, můžete si je vzít na místě a po slavení liturgie odnést domů.

Víkendovka 27.-29. 1. pro mladší

Víkendovka „Podle sebe soudím tebe“ bude ještě mimo Nazaret, v Hrádku u Vlašimi. Důvodem jsou pokračující práce na adaptaci Nazareta – aby Nazaret mohl být ještě lepší a krásnější. Nebojte, už se to blíží!

Těšíme se na všechny, kterým je 11 – cca 15 let, a připojujeme pár podrobnějších informaci:

Sraz v pátek v 17:25 v Praze na hlavním nádraží u Tigeru, prosíme přijďte včas. Vlak jede v 17:46 a je pravděpodobné, že na nikoho nepočká. Návrat bude v neděli 15:17 do Prahy na hlavní nádraží. Můžete se těšit na spoustu skvělých lidí, her a zážitků, jídla, samozřejmě nebude chybět duchovní program a modlitby, rozhovory a mnoho dalšího … S sebou: spacák, Bibli, přezůvky, 600 Kč (z toho 375 Kč na účastnický příspěvek a 225 Kč na společné jídlo), prohlášení o bezinfekčnosti a případně buchtu. Kvůli cestě vlakem také průkazku, prokazující věk.

Přihlásit se můžete zde (prosíme nejpozději do středy 25.1.).

2. neděle v mezidobí

Ohlášky této neděle jsou k dispozici zde.

Dnes v neděli 15. 1. začne příprava na biřmování, setkání budou pravděpodobně v neděli v 17:00. Pokud byste měli ještě někdo zájem, můžete se informovat u otce Vojtěcha. Zveme dospělé i mladé od cca 14/15 let, mladé s tím, aby se přihlásili již sami ze svého svobodného rozhodnutí (ne proto, že je k tomu motivuje maminka).

Ve čtvrtek 19. 1. začne nová příprava ke křtu dospělých, setkání budou pravděpodobně ve čtvrtek v 19:30. Ty, kteří o křtu přemýšlejí, srdečně zveme, ostatní prosíme, aby na účastníky a ty, kteří je budou doprovázet, pamatovali v modlitbách.

Otec arcibiskup napsal krátký list, týkající se otázky postojů při mších svatých. Můžete se k němu vrátit zde. Otec arcibiskup také založil Duchovní společenství Eucharistická hodina, můžete si přečíst k tomu napsaný list či přesněji řečeno statut a promeditovat přílohu s modlitbami. Adorace, ke kterým se vybízí, máme v naší farnosti každý týden v úterý po mši svaté.

Víkendovka 10.-12. 2. pro starší

Víkendovka 10.-12. 2. pro starší

Srdečně zveme všechny mladé ve věku 15-19 let na další víkendovku.

Víkendovka „Ve svobodě“ se uskuteční v Praze-Hostivaři. Přímo v Nazaretě ještě není proto, že se dokončují práce na adaptaci Nazareta.

Sraz v pátek 10. 2. v Praze-Hostivaři v tamějším Komunitním centru, Domkářská 21/1, 102 00 Praha 15 – Hostivař, přijeďte prosím v čase mezi 17:00 a 17:50, abyste si stihli dát věci dovnitř a nemuseli je opatrovat během mše svaté. Víkendovka bude trvat do neděle do oběda. Jako obvykle se můžete těšit na skvělý duchovní program a modlitby, supr lidi, spoustu her a zážitků, jídla a mnoho dalšího.

S sebou: spacák, karimatku, Bibli, přezůvky, 600 Kč (z toho 375 Kč na účastnický příspěvek a 225 Kč na společné jídlo), případně buchtu a bezinfekčnost.

Aktuálně sledujte na facebooku nebo na instagramu a stáhněte si plakátek.

Přihlašujte se (prosíme nejpozději do 8. 2.) zde.

Svátek Křtu Páně

Svátek Křtu Páně

Ohlášky této neděle – svátku Křtu Páně – si můžete přečíst zde.

Příští neděli začne příprava na biřmování, setkání bude v 17:00. Pokud byste měli ještě někdo o přípravu zájem, můžete se informovat u otce Vojtěcha. Srdečně zveme jak dospělé, tak mladé od cca 14/15 let, mladé samozřejmě s tím, aby se přihlásili již sami ze svého osobního rozhodnutí (ne proto, že je k tomu motivuje maminka).

Od poloviny ledna také začne, dá-li Bůh, nové setkávání přípravy ke křtu dospělých. Ty, kteří o křtu přemýšlejí, srdečně zveme, ostatní prosíme, aby na účastníky a stejně tak na ty, kteří je budou v přípravě doprovázet, pamatovali v modlitbě.